سیستم آبیاری هوشمند

مهم‌ترین و بزرگترین مشکلی که نه تنها کشور ما بلکه کل جهان با آن دست و پنجه نرم می‌کند و هنوز هم کسی آن را در کشور ما جدی نگرفته است، مشکل کمبود آب است. از آن جایی که بخش کشاورزی بیشترین میزان آب را مصرف می‌کند، می‌توان با صرفه‌جویی و جلوگیری از هدر رفت آب در این بخش، جهان را از این بحران که روز به روز بزرگتر می‌شود، نجات داد اما چگونه؟ خوشبختانه تکنولوژی هوشمند به داد هدر رفت آب رسیده است و سیستم آبیاری نیز مانند خیلی از سیستم‌های دیگر، هوشمند شده است. سیستم آبیاری هوشمند چند ویژگی کلیدی دارد، یکی اینکه فرقی نمی‌کند که شما می‌خواهید به گلدان‌های خود آب دهید یا اینکه باغچه، گلخانه، باغ و فضای سبز را آبیاری کنید.

 به هر حال شما می‌توانید از آبیاری هوشمند استفاده کنید. علاوه‌بر این می‌توانید در هر کجای دنیا که هستید با استفاده از این سیستم از راه دور گل‌ها، باغ یا باغچه خود را آبیاری کنید و از همه مهم‌تر از هدر رفت آب جلوگیری کنید. اگر دوست دارید زمانی که در مسافرت یا دور از خانه خود هستید بتوانید به راحتی با استفاده از کنترل از راه دور هوشمند، گل‌ها و باغچه خود را آبیاری کنید و از این طریق مصرف آب را کاهش دهید ادامه این مطلب را از دست ندهید تا بیشتر با این سیستم هوشمند آشنا شوید.

سیستم آبیاری هوشمند

سیستم آبیاری هوشمند چیست و چگونه کار می‌کند؟

سیستم آبیاری هوشمند، سیستمی با قابلیت سناریوپذیری است یا به معنای ساده‌تر سیستمی است که می‌توانید برای آن برنامه مشخصی را تعیین کنید تا طبق آن برنامه گل‌ها، باغ و باغچه را به صورت خودکار آبیاری کند بدون اینکه نیازی به حضور شما باشد. فرض کنید که از این سیستم هوشمند برای آبیاری گلدان‌های خود استفاده می‌کنید، شما می‌توانید یک برنامه مشخصی را در این سیستم تعریف کنید. برای مثال: روزهای شنبه و پنجشنبه ساعت 4 بعدازظهر به گلدان‌ها آب بدهد.

سیستم آبیاری هوشمند این برنامه را به طور دقیق و خودکار اجرا می‌کند. بنابراین زمانی که در مسافرت و دور از خانه هستید یا اینکه گلخانه و باغ شما کیلومترها از منزل شما فاصله دارد، می‌توانید با کنترل آبیاری هوشمند از راه دور تمامی گل‌ها و گیاهان خود را بدون هیچ مشکلی آبیاری کنید. در واقع سیستم کنترل آبیاری هوشمند دارای ماژول Wi-Fi می‌باشد که می‌توان از طریق آن هر دیوایس هوشمندی مانند موبایل، تبلت و حتی کامپیوتر را به آن متصل کرده و از راه دور این سیستم را کنترل کرد.

طراحی سیستم آبیاری هوشمند؛ کاهش چشم‌گیر مصرف آب

جزئیات خیلی جالبی که لازم است درمورد طراحی تاسیسات هوشمند و در این مورد خاص، سیستم آبیاری هوشمند بدانید، این است که سیستم آبیاری هوشمند دارای حسگرهای رطوبت‌سنج است از این‌رو ابتدا با استفاده از این حسگرها وضعیت آب و هوا، رطوبت خاک و احتمال بارش باران را بررسی می‌کند. سپس پروسه آبیاری مزارع را آغاز می‌کند. با قابلیت سناریوپذیری این سیستم هوشمند هر کشاورزی می‌تواند ضمن تعیین دقیق زمان آبیاری، میزان رطوبت مورد نیاز برای هر گیاهی را به صورت اختصاصی تعیین کند که فوق‌العاده است.

 با این وجود هر گیاهی در ساعات و روز مشخص متناسب با میزان رطوبتی که به آن نیاز دارد با بررسی دقیق یکسری احتمالات مانند: بارش باران و میزان رطوبت خاک آبیاری می‌شود. بنابراین اگر سیستم آبیاری هوشمند در باغ و مزارع تشخیص دهد که قرار است باران ببارد، پروسه آبیاری هوشمند را متوقف می‌کند. با این وجود در مصرف آب به صورت چشم‌گیری صرفه‌جویی می‌شود.

مزایای سیستم آبیاری هوشمند؛ انقلابی در آبیاری باغ و باغچه

  • هم آبیاری می‌کند و هم کوددهی
  • در زیر زمین کار گذاشته می‌شود از این‌رو خبری از شلنگ‌های مزاحم نیست
  • به صورت قطره‌ای آبیاری می‌کند.
  • درصورت بارش باران، آبیاری را متوقف می‌کند
  • موجب جلوگیری از هدر رفت آب و کاهش مصرف آّب می‌شود.

با انواع سیستم آبیاری هوشمند آشنا شوید

  • سیستم آبیاری هوشمند گلخانه
  • سیستم آبیاری هوشمند خانگی
  • سیستم آبیاری هوشمند گلدان
  • سیستم آبیاری هوشمند باغ
  • سیستم آبیاری هوشمند فضای سبز

تجهیزات آبیاری هوشمند

کامپیوتر مرکزی

یکی از مهم‌ترین تجهیزات آبیاری هوشمند که مهم‌ترین وظیفه را نیز برعهده دارد، کامپیوتر مرکزی است. با استفاده از این کامپیوتر مرکزی می‌توان کنترل ‌کننده‌ها که شامل: کنترل‌ کننده آب و هوا و کنترل کننده حسی رطوبت خاک هستند را براساس نیاز هر گیاه به آب و مواد غذایی، برنامه‌ریزی کرد. در سیستم آبیاری هوشمند تمامی اطلاعات کنترل کننده‌ها در کامپیوتر مرکزی ذخیره می‌شود.

دستگاه کنترل کننده

همانطور که اشاره کردیم دو نوع کنترل کننده هوشمند وجود دارد که یکی از آن‌ها کنترل کننده آب و هوا و دیگری کنترل کننده حسی رطوبت خاک است. وظیفه کنترل کننده آب و هوا این است که براساس اطلاعات آب و هوایی محلی، زمان‌بندی آبیاری را تنظیم کند. کنترل کننده حسی رطوبت خاک نیز وظیفه بررسی میزان رطوبت خاک را برعهده دارد.

حسگرها

از مهم‌ترین حسگرهای سیستم آبیاری هوشمند می‌توان به حسگر رطوبتی خاک، حسگر انجماد، حسگر رطوبت هوا، حسگر باران، حسگر حرارتی و حسگر تبخیر و تعرق اشاره کرد که دائما با کامپیوتر مرکزی در ارتباط هستند و اطلاعات را به کنترل کننده‌ها ارسال می‌کنند.

ایستگاه هواشناسی

ایستگاه هواشناسی، یک سیستم خودکار است که تمامی اطلاعات مرتبط با شرایط آب و هوایی و جو را به کامپیوتر مرکزی ارسال می‌کند. علاوه‌بر این با هرگونه تغییر جوی، سیستم اعلام خطر آن فعال شده و کنترل کننده‌ها متوقف می‌شوند.

کنترل از راه دور هوشمند با IRAN BMS

در گذشته هیچ کسی فکرش را هم نمی‌کرد که روزی سیستم‌های هوشمندی طراحی شوند که بتوان با استفاده از آن‌ها از راه دور همه چیز را کنترل کرد و زیر نظر داشت. از مهم‌ترین این سیستم‌ها می‌توان به سیستم آبیاری هوشمند، سیستم صوتی و تصویری هوشمند، سیستم روشنایی هوشمند، سیستم حفاظت و امنیت هوشمند و غیره اشاره کرد.

 درصورتی که شما هم دوست دارید از هر یک از این سیستم‌ها در منزل یا دفتر کار خود استفاده کنید، می‌توانید با تخصصی‌ترین مرکز هوشمند سازی ساختمان IRAN BMS تماس بگیرید. کارشناسان و تکنسین‌های IRAN BMS ضمن مشاوره و راهنمایی شما متناسب با نیاز و بودجه‌ای که دارید، سیستم‌های هوشمند را در محل مورد نظر پیاده‌سازی و اجرا می‌کنند.

4.5/5 - (4 امتیاز)
مشکل شما رفع نشده؟

تماس با iran bms و مشاوره رایگان

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید