امروزه هوشمند کردن ساختمان ها بیشتر از همیشه مورد توجه قرار گرفته است و متقاضیان بیشتری به دنبال هوشمند سازی ساختمان شان هستند. با این کار ساختمان به جایی فوق العاده راحت و امن برای زندگی تبدیل می شود و مزیت های بسیار زیادی به دنبال زندگی در یک ساختمان هوشمند برای ساکنین ایجاد خواهد شد. اما هوشمند کردن یک ساختمان به چه معناست و چه مزیت هایی دارد؟ باید دید چشم انداز اقتصادی استفاده از خدمات هوشمند در یک سازه به چه صورت است و چرا این راه حل می توان مقرون به صرفه ترین و بهترین گزینه برای آینده باشد؟
برای بررسی هر چه بهتر این موارد ابتدا باید دید هوشمند سازی ساختمان از چه جهاتی انجام می شود و چه مزیت هایی دارد. این مزیت ها می توانند به عنوان معیار های مهم چشم انداز اقتصادی هوشمند کردن ساختمان های مختلف در نظر گرفته شوند. خصوصا که به نظر می رسد در آینده تمرکز اصلی روی مدیریت هوشمند ساختمان باشد و این رویکرد جایگزین روش های قبلی شود.
جنبه های مختلف هوشمند سازی ساختمان
هوشمند کردن یک سازه به معنای کنترل و مدیریت هوشمند بخش های مختلف یک ساختمان است. مهم ترین جنبه های یک ساختمان هوشمند بر اساس روش های مختلف هوشمند سازی ساختمان شامل، هوشمند کردن سیستم های سرمایشی و گرمایشی، مصرف انرژی، روشنایی و سیستم های صوتی و تصویری یک ساختمان است. اما نکته مهم دیگر این است که هوشمند سازی ساختمان صرفا برای ساختمان های مسکونی نیست و شاید بتوان گفت جنبه مهم تر اقتصادی این رویکرد برای ساختمان های بزرگ تر، برج ها، ساختمان های اداری و تجاری و شرکت ها اهمیت دارد.
استفاده از سیستم های هوشمند مدیریت ساختمان امکان کنترل و مدیریت حرفه ای تر سازه های مختلف را فراهم می کند و این مورد کار را برای ساکنین این سازه ها بسیار راحت تر خواهد کرد. در ادامه برخی از مهم ترین شاخصه های قابل توجه اقتصادی هوشمند سازی ساختمان را بررسی می کنیم.
کاهش هزینه ها با هوشمند کردن ساختمان
یکی از مهم ترین چشم انداز های اقتصادی هوشمند کردن یک سازه، صرفه جویی در هزینه ها و کاهش هزینه های مختلف است. شاید در نگاه اول برای هوشمند سازی ساختمان نیاز به صرف هزینه های بالاتری باشد، اما در یک دیدگاه دراز مدت، این کار می تواند تا میزان زیادی موجب صرفه جویی در هزینه های یک ساختمان شود.
هر چقدر طرح هوشمند کردن یک سازه گسترده تر باشد و جنبه های بیشتری را شامل شود، در هزینه ها نیز بیشتر صرفه جویی خواهد شد. هوشمند کردن ساختمان ها می تواند موجب کاهش قبض های برق، آب و انرژی شده و این هزینه ها را تا میزان قابل توجهی کاهش دهد. بر اساس بسیاری از داده ها، تنها با کاهش بیست درصدی در هزینه های انرژی، هزینه های اختصاص یافته برای مدیریت هوشمند ساختمان باز خواهد گشت.
صرفه جویی در مصرف منابع مختلف انرژی و آب
مورد بسیار مهم دیگری که در خصوص یک ساختمان هوشمند مطرح می شود، صرفه جویی در مصرف منابع انرژی و آب است. در طرح مدیریت هوشمند ساختمان، منابع مختلف انرژی در یک الگوی اصولی مصرف می شود و به این ترتیب تا حد بسیار زیادی در مصرف آب، برق، انرژی و … صرفه جویی می شود. مثال ساده آن کنترل هوشمند روشنایی خانه است. به نحوی که تنها در صورت نیاز و حضور افراد چراغ ها روشن می شوند و به این ترتیب از روشن ماندن و مصرف بی رویه برق جلوگیری خواهد شد.
در ابعاد گسترده، برای مثال در زمینه هوشمند کردن ساختمان های بزرگ اداری و شرکت ها، این رویکرد می تواند در ابعاد کلان موجب صرفه جویی در مصرف منابع برق و آب و انرژی شود. بهینه سازی مصرف انرژی از مهم ترین مزیت های مدیریت هوشمند ساختمان است.
هوشمند سازی ساختمان رویکردی دوستدار محیط زیست
یکی از بهترین تاثیرات یک ساختمان هوشمند تاثیری است که این رویکرد در حفظ محیط زیست دارد. تمام جنبه های هوشمند کردن یک ساختمان، رویکرد هایی دوستدار محیط زیست است. این کار ها همگی می توانند موجب کاهش مشکلات زیست محیطی مختلف شده و در طولانی مدت تاثیرات قابل توجهی را در حفظ محیط زیست بگذارد.
در نتیجه در چشم انداز اقتصادی هوشمند سازی ساختمان، یکی از مواردی که به آن توجه زیادی می شود همین تاثیری است که این ساختمان ها در مراقبت از محیط زیست دارند و دستیابی به اجتماعی پایدار تر کمک می کنند. خصوصا مواردی که در آن نحوه مصرف انرژی مدیریت می شود یا مدیریت پسماند هوشمند، بیشترین تاثیر را روی حفظ محیط زیست خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: هرآنچه درباره مزایای شهر هوشمند باید بدانید
افزایش امنیت و راحتی ساکنین در هوشمند کردن ساختمان
یکی از مهم ترین دلایلی که افراد به دنبال ساختمان هوشمند هستند، دسترسی به امنیت و راحتی بیشتر است. این مورد هم در ابعاد کوچک و هم در مقیاس های بزرگ می تواند یک رویکرد به صرفه اقتصادی باشد. با استفاده از مدیریت هوشمند ساختمان تامین امنیت سازه بسیار راحت تر، در دسترس تر و قابل کنترل تر خواهد بود.
می توان در موقعیت های مختلف به راحتی از هر جایی ساختمان را مدیریت و کنترل کرد و از بروز مشکلات جدی جلوگیری به عمل آورد. خصوصا در ساختمان های بزرگ و شرکت ها، سیستم های هوشمند امنیتی در ساختمان بازدهی بسیار بالاتری نسبت به روش های سنتی خواهد داشت.
آینده خرید و فروش مسکن در زیر سایه هوشمند سازی ساختمان
در حال حاضر ساختمان های بسیار زیادی به سمت هوشمند شدن می روند. این روند رو به افزایش است و تقاضا برای یک ساختمان هوشمند بسیار رو به رشد است. در نتیجه به نظر می رسد در آینده ای نه چندان دور، ساختمان های هوشمند جایگزین ساختمان های معمولی شوند و بیشتر افراد به خرید چنین سازه هایی تمایل داشته باشند. فروش سریع تر، قیمت بهتر، سرمایه گذاری امن تر و مواردی از این دست مهم ترین شاخصه هایی است که می توان برای چشم انداز اقتصادی هوشمند سازی ساختمان متصور شد.
خصوصا سازندگان و سرمایه گذاران بزرگ در زمینه مسکن و ساختمان سازی، بیشتر تمرکز خود را روی ساخت و طراحی خانه های هوشمند گذاشته اند و این ساختمان ها روز به روز در حال گسترش اند. پیش بینی می شود که در آینده ای نزدیک دیگر ساختمان ها تنها به صورت هوشمند ساخته شوند و تنها این خانه ها در بازار خرید و فروش مسکن تقاضا های بالایی داشته باشند. مرکز سخت افزار ایران می تواند در زمینه های مختلف، بهترین خدمات هوشمند کردن یک ساختمان را ارائه دهد.