اولین چیزی که از تکنولوژی هوشمند به یاد میآورید چیست؟ مطمئناً پاسخ شما موبایل هوشمند است. بله کاملا درست است، چراکه فناوری هوشمند برای اولین بار وارد دنیای موبایلها شد و کم کم در کل زندگی ما رخنه کرد؛ تا اینکه پای تکنولوژی هوشمند به خانههای ما نیز باز شد. شاید در گذشته فکرش را هم نمیکردید که بتوانید از راه دور تمامی تجهیزات و وسایل منزل خود را مدیریت و کنترل کنید. برای مثال سیستم گرمایشی یا سرمایشی منزل خود را از راه دور روشن یا خاموش کنید، درب و پنجرهها را باز و بسته کنید و … .
اما اکنون به لطف تکنولوژی هوشمند سازی ساختمان نه تنها میتوانید به تمامی سیستمهای هوشمند برنامه بدهید و آنها را از راه دور و نزدیک کنترل کنید، بلکه میتوانید از این طریق در مصرف آب، برق و سایر هزینههای تعمیر و نگهداری به صورت چشمگیری صرفهجویی کرده و امنیت خانه خود را به طور باورنکردنی افزایش دهید. اما چگونه میتوان خانهای هوشمند داشت؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است ابتدا با روش های هوشمند سازی ساختمان آشنا شوید، پس ادامه این مطلب را از دست ندهید.
انواع روش های هوشمند سازی ساختمان
هوشمند سازی ساختمان با BUS مجزا
یکی از توپولوژیها یا مکانیزمهای طراحی شبکه کامپیوتری، توپولوژی BUS یا خطی است. در این توپولوژی تمامی کامپیوترها پشت سر یکدیگر قرار میگیرند و توسط کابل شبکه به یکدیگر متصل میشوند. در این توپولوژی هر کامپیوتری برای ارسال بسته اطلاعاتی خود، آن را به تمامی کامپیوترهای داخل شبکه ارسال میکند اما باتوجه به دادههای بسته اطلاعاتی، تنها کامپیوتری که مقصد اصلی بسته باشد آن را دریافت میکند و سایر کامپیوترها آن بسته اطلاعاتی را نادیده میگیرند.
اما توپولوژی BUS چه ارتباطی به هوشمند سازی ساختمان دارد؟ درواقع علاوهبر استفاده از توپولوژی BUS در شبکه، به عنوان یکی از روش های هوشمند سازی ساختمان نیز از آن استفاده میشود. به گونهای که تمامی تجهیزات هوشمند مانند سنسورها، سوئیچهای هوشمند و … از طریق کابل BUS به یکدیگر متصل میشوند؛ از اینرو ارتباط بین تجهیزات هوشمند از طریق کابل BUS برقرار شده و انتقال دیتا بین تجهیزات نیز از همین طریق صورت میگیرد.
میتوان گفت که قابل اعتمادترین روش از بین روشهای هوشمند سازی ساختمان، استفاده از BUS است؛ چراکه شاهد هیچگونه قطعی ارتباطی در این روش نخواهیم بود. اما پیاده سازی آن از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست. چراکه برای استفاده از روش BUS جهت هوشمند سازی ساختمان علاوهبر اینکه به سیم کشی برق 220 ولت نیاز داریم، به سیم کشی کابل شبکه نیز نیازمندیم.
هوشمند سازی ساختمان با سیمهای برق PLC
استفاده از سیمهای برق PLC به عنوان یکی از روش های هوشمند سازی ساختمان که مقرون به صرفهتر از روش BUS است شناخته میشود؛ چراکه در این روش برخلاف روش BUS نیازی به کابلکشی مجزا نیست. البته تنها برای برخی از تجهیزات شبکه مانند مانیتور لمسی یا دستگاه کارتخوان به کابل کشی مبتنی بر شبکه با استفاده از کابلهای Cat5 و Cat6 نیاز است.
هوشمند سازی ساختمان با استفاده از وایرلس
یکی از پر طرفدارترین روش های هوشمند سازی که این روزها خیلی مورد توجه قرار گرفته است، هوشمند سازی ساختمان با استفاده از وایرلس است. در این روش از هوشمند سازی ساختمان، از سیگنالهای بیسیم مانند وای فای برای ایجاد ارتباط بین تجهیزات شبکه استفاده میشود. هوشمند سازی ساختمان با استفاده از وایرلس پر سرعتترین روش های هوشمند سازی ساختمان به شمار میرود.
علاوهبر این جهت پیادهسازی این روش برای هوشمند سازی، برخلاف روش های قبلی، نیازی به تغییر در سیم کشی ساختمان نیست. از اینرو خیلی راحت میتوان از این روش برای هوشمند سازی ساختمان در ساختمانهایی که امکان تغییر در سیم کشی ساختمان وجود ندارد، استفاده کرد. البته هوشمند سازی ساختمان با وایرلس معایبی هم دارد که شامل: محدود بودن تنوع دیوایسهای مربوط به خانه هوشمند و امکان قطعی ارتباط بین تجهیزات هوشمند میباشد.
استفاده از سیستم وایرلس در خانه های هوشمند رایج است. ویژگی های خانه هوشمند بی سیم، شامل امکانات زیادی برای ساکنان است.
ایران بی ام اس تخصصی ترین مرکز هوشمند سازی ساختمان
IRAN BMS به عنوان تخصصیترین مرکز هوشمند سازی ساختمان، ارائه دهنده انواع روش های هوشمند سازی ساختمان متناسب با شرایط ساختمان میباشد. از خدمات مرکز هوشمند سازی ساختمان (IRAN BMS) میتوان به طراحی و پیاده سازی سیستم روشنایی هوشمند، سیستم صوتی و تصویری هوشمند، سیستم اطلاعرسانی هوشمند، سیستم تهویه مطبوع هوشمند، سیستم امنیتی هوشمند و سیستم کنترل از راه دور هوشمند اشاره کرد.
درصورتی که عاشق زندگی در خانه هوشمند هستید و دوست دارید تجربه شیرین کنترل از راه دور خانه هوشمند را بچشید، با مرکز IRAN BMS تماس بگیرید تا کارشناسان این مرکز پس از مراجعه به محل مورد نظر خدمات هوشمند سازی ساختمان (BMS) را به شما ارائه دهند.
اگر هنوز دودل هستید که خانه خود را هوشمند کنید یا خیر، توصیه می کنیم اطلاعات بیشتری در مورد مزایای هوشمند سازی ساختمان به دست آورید.