در دنیای پیشرفته امروز ، اصطلاحاتی همچون ساختمان هوشمند و محیط کار هوشمند به عنوان مفاهیمی جذاب شناخته میشوند. این موارد هر روزه در صنعت مورد بحث قرار میگیرند. در این مقاله، به تفاوت ساختمان هوشمند و محل کار هوشمند و توضیحات جامع درباره دو مفهوم اساسی این عبارات می پردازیم و بصورت تخصصی هر یک از آن ها را مورد بررسی قرار میدهیم.
بررسی تفاوت ساختمان هوشمند و محل کار هوشمند
تفاوت های زیادی بین ساختمان هوشمند و محل کار هوشمند وجود دارند. این تفاوت ها بطور عمده مربوط به جزئیات و کلیات میشوند. به عبارت دیگر، در محل کار هوشمند ، جزئیات زیادی وجود دارند که به کارمندان کمک میکنند تا بتوانند در کمترین زمان ممکن بیشترین بازدهی را داشته باشند. بطور مثال میتوانیم به اپلیکیشن های مختلف ، تابلو های راهنما و نمایشگر های کمک کننده در اتاق ها و سالن های کنفرانس ، فناوری هایی که به کارمندان کمک میکنند تا فعالیت های فیزیکی کمتری داشته باشند نام ببریم. در حالی که در ساختمان های هوشمند جزئیات کمتری وجود دارد. همچنین دسترسی ها و تکنولوژی ها معطوف به مدیران ساختمان و مالکین میشود. در ادامه به بصورتی ساختمان ها و محل کار های هوشمند می پردازیم و آن ها راه مورد بررسی دقیق تری قرار می دهیم.
این مقاله را از دست ندهید: اینترنت اشیا در ساختمان های هوشمند
ساختمان هوشمند
وقتی از ساختمان هوشمند صحبت میشود، باید به یک ساختار عمیق از آخرین لایه ها تا رویی ترین و سطحی ترین لایه های آن اشاره شود. این ساختار به کمک فناوری ها و تکنولوژی های مختلفی کنترل میشود. هوشمندی در ساختار ساختمان های هوشمند به شما کمک میکند تا بتوانید تمامی فعالیت های خود را توسط سیستم های ارتباطی مختلف انجام دهید. از جمله موارد پیشرفته ای که در این دسته قرار دارند میتوان به لوله کشی، برق اصلی، آسانسورها، امنیت ساختمان و سایر خدمات اشاره کرد. اما بطورکلی در صورتی که یک سیستم تهویه مطبوع (HVAC) به یک سیستم مدیریت ساختمان (BMS) متصل شود، به تنهایی باعث هوشمندی ساختمان نمیشود. ساختمان هوشمند معمولاً توسط صاحبان ساختمان یا شرکت های مدیریتی که به آن ها واگذار شده اند، اداره میشود و هدف اصلی آن ها بهینه سازی هزینه ها و بهبود خدمات ارائه شده به ساکنین است.
محیط کار هوشمند
از سوی دیگر، محیط کار هوشمند جلوه ای متفاوت دارد. این محیط کار داخل ساختمان به عنوان بخشی از ساختمان است. و برای بهینه سازی تجربه افراد مشغول به کار یا تیم های عملیاتی طراحی میشود. این محیط شامل سیستم های فیزیکی مانند نورپردازی و کنترل دسترسی به اتاق میشود. علاوه بر این، سیستم های نرم افزاری مانند نمایشگرهای دیجیتال، مدیریت دوربین های مدار بسته، رزرو اتاق ها، اپلیکیشن های موبایل و دیگر موضوعات هوشمند از جمله سیستم های حضور و غیاب و کیفیت هوای داخلی را نیز شامل میشود. محیط کار هوشمند ارزش افزوده ای برای مشاغل زیادی دارد که از جمله آن ها میتوان به مشاورین املاک و مدیران مشاغل دفتری اشاره نمود. این ارزش افزوده در دو زمینه اصلی مطرح میباشد. کارایی عملیاتی و تجربه کارمندان از جمله مهم ترین ارزش افزوده های محیط کاری هوشمند است. در ادامه به بررسی جزئی تری درباره این دو فاکتور میپردازیم.
پیشنهاد سایت: معرفی پروژه Net Zero Home سامسونگ
1 . کارایی عملیاتی
یکی از فاکتور هایی که باعث تفاوت ساختمان هوشمند و محل کار هوشمند میشود ، کارایی عملیاتی است. استفاده از فناوری درون محیط کار برای انجام فعالیت های دستی ، مانند بررسی وضعیت دستگاه ها یا بررسی دوره ای دستگاه ها به شما کمک میکند تا با داشتن کمترین تعداد نیروی تکنسین بتوانید مشکلات محیط کار خود را عیب یابی کرده و آن را رفع کنید. این اطلاعات باعث میشوند که بتوانید محیط کار خود را کنترل کرده و قبل خرابی یا وقوع مشکلات آن ها را برطرف کنید.
2. تجربه کارمندان
از دیگر فاکتور های تفاوت ساختمان هوشمند و محل کار هوشمند ، تجربه متفاوت ساکنین در محیط کار است. بطور کلی محل کار شوهمند به کارمندان کمک میکند تا بتوانند با صرفه جویی در زمان بتوانند به بخش های مختلف بروند. تابلو ها یا نمایشگر های راهنما ، اپلیکیشن های هوشمند و بسیاری مواردی دیگر به کارمندان کمک میکنند تا در جلسات مختلف شرکت کننده بدون آنکه مسافتی را طی کنند.
درباره تفاوت های میان ساختمان هوشمند و محل کار هوشمند موارد زیادی وجود دارند. ساختمان هوشمند خدماتی را به صاحبان ساختمان ارائه میدهد و ارتباط کمی با مستأجران دارد، محیط کار هوشمند به صورت مستقیم با تجربه افراد درون فضای کاری و کارهای عملیاتی آن ها مرتبط است. این دو مفهوم با ایجاد تفاوت های خاص خود، هرکدام ارزش ها و مزایای منحصر به فردی را برای صاحبان و مدیران فضا های کاری ارائه میدهند.