هوشمند سازی ساختمان با plc

هوشمند سازی ساختمان با plc، روش نسبتا جدیدی است که امروزه در بیشتر اتوماسیون ها از آن استفاده می شود. البته این روش، تا پیش از رواج ماژول های هوشمندسازی ساختمان، بسیار محبوب تر بودند. با این حال، پی ال اس یا کنترل کننده منطقی برنامه پذیر، همچنان هم محبوب است و هم کاربرد بسیار زیادی دارد. در ادامه این مقاله، شما را با نکات کاربردی در خصوص هوشمند سازی ساختمان با plc آشنا می کنیم. شما می توانید برای دریافت خدمات مربوط به ساختمان هوشمند و طراحی و اجرای آن، از همکاران ما در مرکز تخصصی هوشمند سازی ساختمان کمک بگیرید.

آشنایی با هوشمند سازی ساختمان با plc

پیش از این که نکات و موارد هوشمند سازی ساختمان با سیستم plc را بررسی کنیم، بد نیست که با ماهیت این سیستم آشنا شوید. امروزه در ساختمان‌های هوشمند از دستگاهی به نام  PLC استفاده می شود که نام آن، مخفف عبارت Programmable logic controller  (کنترل‌کننده منطقی برنامه‌پذیر) است.

این سیستم، درواقع یک کنترل کننده منطقی است که می توان آن را به شکل های مختلف، برنامه ریزی کرد. اطلاعات اولیه، به صورت باینری یا صفر و یک، وارد این برنامه شده و مطابق با دستوری که توسط کارشناس برنامه نویسی تنظیم شده اند، پردازش می شوند. سپس دستورالعمل های مشخصی از طریق قسمت خروجی، به گیرنده ها ارسال شده و در نهایت، عملیات مورد نظر انجام می شود. می توان هوشمند سازی ساختمان با plc را به اجرای برنامه ای ویژه تشبیه کرد که با یک کامپیوتر متفاوت و البته منحصربفرد، طراحی شده است.

هوشمند سازی ساختمان با plc

کاربرد PLC در کنترل ساختمان هوشمند

مهم ترین کاربرد سیستم plc در ساختمان های هوشمند این است که نیاز به نگهداری مداوم ندارد. لازم نیست شما مدام مراقب سیستم باشید؛ سیستم تا مدت طولانی به کار خود ادامه داده و مطابق با برنامه ریزی انجام شده، عمل می کند. نکته مثبت دیگر این که اگر نیاز به ارتقا یا تغییرات فنی سیستم باشد، PLC  به راحتی و با چند تغییر ساده با شرایط جدید منطبق می‌شود. همچنین هوشمند سازی ساختمان با plc، به فضای کمتر و البته انرژی پایین تری نیاز دارد. به عنوان بخشی از مهم ترین کاربردهای سیستم plc می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سیستم امنیتی

پی ال سی به شما کمک می کند که سیستم امنیتی ساختمان هوشمند را ساده تر، طراحی و اجرا کنید. در هوشمند سازی ساختمان با plc، برای اجرای یک سیستم امنیتی مفید و کاربردی و امن، از تجهیزات زیر استفاده می شود:

سیستم قفل دیجیتالی اثر انگشت

سیستم قفل دیجیتالی اثر انگشت، در تامین امنیت ساختمان های هوشمند، اهمیت بسیار زیادی دارد. هنگام ورود افراد به ساختمان، اثر انگشت آنها از طریق  اسکنر، روی قفل ضبط می شود؛ این ورودی قفل است که به صورت یک رشته عدد در می آید. بعد این رشته اعداد با اطلاعاتی که از قبل در قفل ذخیره شده، مقایسه می شود. خروجی این مرحله، باز شدن درب یا اعلام هشدار ورود غیر مجاز است.

1. سیستم های مغناطیسی

یکی دیگر از کاربردهای هوشمند سازی ساختمان با plc در بخش امنیت، مربوط به سیستم های مغناطیسی است. جاذبه حاصل از عبور جریان الکتریکی و خاصیت مغناطیسی آهنربا، اساس کار این سیستم است و معمولا در بخش روشنایی ساختمان، کاربرد دارند.

  • سنسور لرزشی

حسگر لرزشی، معمولا روی پنجره نصب می شود و هر حرکت مشکوکی را پردازش می کند تا در صورت نیاز، به شما هشدار دهد.

  • سنسور فشاری

سنسورهای فشاری هم جزو موارد مثبت در هوشمندسازی ساختمان با plc هستند. این سنسورها در نقاط خاصی از کف اتاق نصب می‌شوند و بلافاصله پس از این که کسی روی آنها پا بگذارد، آلارم یا زنگ هشدار را به صدا در می آورند.

2. سیستم سرمایشی و گرمایشی

دومین کاربرد مهم سیستم plc در ساختمان های هوشمند، راه اندازی سیستم سرمایشی و گرمایشی است. این سیستم را می توان با دو سری سنسور دما راه اندازی کرد که در داخل و بیرون ساختمان نصب می شوند. اختلاف دمای داخل و خارج بررسی می شود و یک طرح مناسب با توجه به فصل و حضور یا عدم حضور افراد تعیین شده و اجرا می گردد. حتی می توانید این سیستم را به ماژول های هواشناسای وصل کنید تا در پروسه کنترل از اطلاعات هواشناسی نیز استفاده شود.

3. سیستم روشنایی

در ادامه کاربردهای هوشمند سازی ساختمان با plc، باید به سیستم روشنایی هم اشاره کنیم. سیستم روشنایی به این صورت کار می کند که یک سنسور مغناطیسی و فتوسل در آن تعبیه می شود. وقتی در باز می شود، قطعه مغناطیسی روی قسمت متحرک درب، سوئیچ مغناطیسی نصب شده روی درب را تحریک می کند. به این ترتیب، اگر نور روی فتوسل از حد مشخصی کمتر باشد، چراغ روشن می شود.

4. سیستم اطفاء حریق

هوشمند سازی ساختمان با plc به اجرای یک سیستم اطفاء حریق کاربردی هم کمک می کند. با استفاده از این سیستم، می توانید خسارات ناشی از آتش گرفتن ساختمان را به حداقل برسانید. سیستم اطفاء حریق، از سنسورهای آشکار ساز حرارت و دود تشکیل شده است که پس از دریافت علائمی که برای آنها تعیین شده است، شیرهای الکتریکی تعبیه شده در مسیر آب را فعال می کنند. به این ترتیب، آب توسط آب پاش ها به داخل محیط پاشیده شده و آتش خاموش می گردد.

 

کاربرد هوشمند سازی ساختمان با plc
Rate this post
مشکل شما رفع نشده؟

تماس با iran bms و مشاوره رایگان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید